Vandaag stond er weer een uitstapje op het programma. We wilden graag nog een keer naar het dorp met de ster. Het dorp met de ster is Moustiers st. Marie. Daar hangt tussen twee bergtoppen in een gouden ster aan een draad. Tussen die twee bergtoppen staat, ergens in de hoogte, ook nogeens een kapel Notre Dame de Beauvoir.

Om in dat dorpje te komen moet je een lange maar mooie route rijden die leidt langs de Gorges de Pennafort

©2008 Mark & Juliette Online

En de Gorges de Verdon

©2008 Mark & Juliette Online

Na deze autorit met vele prachtige uitzichtspunten kwamen we dus aan in Moustiers.

Eerst nuttigden we daar een overheerlijke lunch (met een glaasje rose natuurlijk) en daarna liepen we door het dorpje op weg naar de kapel.

Sterre was er al eens eerder geweest. Finn-Lucas ook maar die was toen nog te klein om mee naar boven te gaan. Het is namelijk een flinke klim om bij de kapel te komen. Oma Fouchier kan er over meepraten.

©2008 Mark & Juliette Online

Sterre en Finn-Lucas stapten echter dapper door want ze wilden allebei een kaarsje voor iemand opsteken (daarover later.)
Halverwege de lange klim was er naast het uitrusten ook nog even tijd voor een fotootje ergens op de trap naar de kapel.

©2008 Mark & Juliette Online

Eenmaal aangekomen op de top werd er een blik geworpen op de ster tussen de bergen en daarna gingen we naar binnen. Sterre stak een kaarsje op voor Lenthe en Finn-Lucas voor “Jezus die geboren is” naar wij hopen komen hun beider wensen uit…

Toen moesten we natuurlijk ook nog het hele stuk naar beneden lopen. Sterre deed dat met wat gemopper maar Finn-Lucas niet. “Ik ben ook wel moe maar je moet toch naar beneden, he pap?”.

Als beloning voor hun voorbeeldige inzet tijdens het lopen kregen Sterre en Finn-Lucas, eenmaal weer beneden, een heerlijk ijsje.
Snel werden de wachtende mama en Lenthe weer opgezocht en daarna reden we via de snellere en dus iets minder mooie route weer terug naar de camping.

Daar werd het avondmaal klaargemaakt en genuttigd en daarna snel naar bed.
Dromen van een lange maar mooie dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 1. Mark, Juliette, Sterre, Finn-Lucas en Lenthe de Ligt says:

  @Marleen: wij hebben gisteren niet de hele route gedaan want die hebben we al drie keer gereden. Maar wel een stukje om bij Moustiers te komen. En inderdaad het is erg mooi daar.

 2. JacquesSmall says:

  I have checked your site and i have found some
  duplicate content, that’s why you don’t rank high
  in google, but there is a tool that can help you
  to create 100% unique articles, search for; Boorfe’s
  tips unlimited content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>