Soms verlies je iemand even uit het oog. “Door omstandigheden” Dat kan soms zo maar gebeuren. Gelukkig is daar dan ook nog Facebook. Facebook wordt wel eens verguisd omdat je daar alleen maar “nep vrienden” hebt. Soms is dat waar. Soms ook niet. Soms ben je door omstandigheden even iemand kwijt geraakt die je misschien helemaal niet kwijt wilde raken. En dan kan contact op Facebook ook juist fijn zijn. Sterker nog het kan banden in stand houden die anders misschien verloren zouden zijn gegaan.

En dat zou zonde zijn want soms kom je mensen tegen in je leven waarmee je een (meer dan fijne) klik hebt. Zo ook met Cynthia en Addy. Cynthia kende ik als “schoolgenote”. Ze zat bij mij op school en haar zus zat bij mij in de klas. Cynthia werkte ook op haar bij-baantje samen met mij ex. Beiden gingen ook weer weg bij die bijbaan. Toen was het weer even stil. Later kwamen ze weer in contact. En ik derhalve ook. En wederom klikte het. Cynthia en Addy waren destijds een spannend avontuur begonnen. Een kinderkleding winkel in Etten-Leur. Toen er sprake was van een tweede winkel in Breda dachten ze aan mijn ex vrouw. Dat was lief en dat was op dat moment ook precies wat mijn ex nodig had.

Het sollicitatie gesprek vergeet ik nooit. Ik ging mee en op een bankje in de tuin werd het allemaal geregeld. Cynthia kende ik al. Maar dit was de eerste keer dat ik Addy zag en sprak. Er was een klik en mijn ex werd aangenomen. En ik daarmee denk ik ook Knipogende emoticon (collateral damage). Mijn ex ging werken in een superleuke kinderkleding winkel. Een hele mooie tijd. De dames gingen aan het werk en de mannen pasten op de kinderen. En vaak was een telefoontje genoeg om dat samen te doen. Als de dames dan thuiskwamen dan stond het eten al klaar Knipogende emoticon.

Er ontstond een hele fijne vriendschap.

Een vriendschap die helaas onder druk kwam te staan toen het economische tij niet mee zat en de winkel moest sluiten. Dat was natuurlijk niet fijn. Voor niemand. Mijn ex kwam in de ww. Cynthia en Addy kregen te maken met een curator. Het was voor iedereen geen fijn moment.

Erger was het nog dat daardoor de vriendschap ook onder druk kwam te staan. Dat was zonde. Ik heb nog het een en ander ondernomen om de band goed te houden maar er was iets geknapt.

Inmiddels hadden we geen contact meer en was er ook in mijn leven een en ander geknapt. Vreemd genoeg vonden Cynthia en ik op enig moment weer contact. Dat was een zeer leuk contact. Vaak probeerden we een afspraak te maken maar dat bleek heel moeilijk. Wel of geen kinderen. Overleg met Esther die het ook leuk vond maar vreemd genoeg lukte het steeds niet om af te spreken. Ook omdat ik destijds nog op zondag werkte en een weekend eigenlijk niet bestond.

Uiteindelijk kwam het dan toch nog goed en wisten we een afspraak te plannen. En die afspraak was vandaag. Esther was er nog even bang voor. Niet vanwege Cynthia en Addy maar uit angst dat het weer over het verleden zou gaan. Ik wist haar gerust te stellen met de mededeling dat ik het wilde en dat ik ervoor zou zorgen dat het verleden onaangeroerd zou blijven. Dat ik juist wilde dat mijn vrienden kennis maakten met mijn vriendin omdat ik al vermoede dat dat ook een klik op zou leveren.

Wat een enorme inleiding he?

De klik was er. Ik had ook niet anders verwacht eigenlijk.

Ik reed samen met Sterre naar Princenhage voor wijn bij La Barique (de sauvignon natuurlijk) en daarna haalden we de rest van de hapjes en de drankjes bij de lokale Albert Heijn. Iets voor drieën was ik thuis. Daar wachtte Esther mij al op.

We waren er al helemaal klaar voor dus om 15:00 uur. De afgesproken tijd.

En toen duurde en duurde het maar. Even waren we bang dat ze helemaal niet meer zouden komen. Maar dat was gelukkig een onterechte angst. Met een kleine vertraging kwamen ze alsnog. Grappig genoeg kenden alle kinderen elkaar niet (meer) maar klikte het wel gelijk weer Glimlach.

De mama’s en papa’s klikten ook (weer) en het werd erg gezellig.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

2015-05-16 16.42.302015-05-16 18.06.212015-05-16 20.38.522015-05-16 20.41.292015-05-16 20.42.572015-05-16 20.43.362015-05-16 21.09.172015-05-16 21.10.012015-05-16 22.53.132015-05-16 23.08.57

 

Wat een heerlijke dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>