door Esjuh

En dit maakten wij mee

april 9, 2013 in Diversen, Esther, Familie, Gebabbel, Gezelligheid, Guusje en Famke, Mark door Esjuh

De afgelopen maand hebben we natuurlijk weer het een en ander meegemaakt. Hieronder een overzicht van wat we zoal deden.

foto 4 foto 2 foto 3

Eerste Paasdag gezellig met Mark en de kinderen. Eieren gezocht. Heerlijk Paasontbijt met champagne, verse croissants, jus d’orange en eitjes. In de middag zijn we nog even naar een surpriseparty geweest en s-avonds lekker gegourmet. Een geslaagde eerste Paasdag.

pasen 2 foto 5 foto 4

Tweede Paasdag verzorgde Sterre helemaal alleen het ontbijt voor ons allemaal, wat erg lekker was. Die middag brachten we met zijn allen een bezoek aan Oma hondje in Papendrecht. Het was een gezellige middag. De kinderen speelden lekker buiten en wij aten en dronken wat en bekeken fotoalbums van vroeger. Na het eten gingen we weer richting Breda. Het waren 2 leuke Paasdagen.

foto 2 foto 1 Hardlopen

De meiden kregen nieuwe schoenen en ik trok mijn loopschoenen weer aan. Het lopen gaat super en heb ik er erg veel plezier in.

foto 3 foto 5 foto 4

Woensdag 3 april gaaf Guusje haar kinderfeestje bij Bowlingpoint. Cadeautjes uitpakken, cakejes eten, een uur disco bowlen en daarna frietjes en pannenkoeken eten.

foto 1 foto 3 foto 2

Disco Bowlen was erg geslaagd.

2013-04-05-23.59.281 13394089372012m06d07-MaisonLeffe leffe bruin

Op vrijdagavond dronken we traditiegetrouw een Amaretto op het oudejaar. Om 0:00 uur proostten we op de 39e verjaardag van Mark.

imgres-1 imgres Museum-MuseumvandeGeschiedenisvandeLeffe-1797_4

En omdat Mark erg graag een Leffe biertje drinkt leek het mij wel een leuk verjaardagscadeau om samen een weekendje naar Dinant te gaan en daar een bezoek te brengen aan het Leffe museum en de Abdij van Leffe.

foto 2 foto (1) foto 4

Zaterdagavond vierden we de verjaardag van Mark met vrienden in Roosendaal in het personeelsverblijf “De Verbinding” van NS waar Berend werkt. Het was een hele gezellige avond, al had het zittend op een kruk in het middelpunt van de belangstelling niet gehoeven voor Mark. Maar goed je bent jarig en ontkom je daar niet aan. Gelukkig maakte de Leffe een hoop goed! Alvast en voorproefje voor volgend jaar groot feest! Iets met veertig ;-)

door Esjuh

Hoera Guusje 7 jaar!

maart 25, 2013 in Guusje door Esjuh

Vandaag is mijn kleine meisje alweer 7 jaar!

Klik op een foto voor slideshow!

door Esjuh

Start to Run en afvallen

maart 18, 2013 in Esther door Esjuh

HardlopenDinsdag 19 februari ging bij mij de knop om. Ik zag mezelf op een foto en dacht nu is het genoeg geweest, wil ik zo de zomer in? Nee! Dan moet ik er iets aan gaan doen. Afvallen en hardlopen dus. Ik haalde mijn loopschoenen onder het stof vandaan, laadde de iPod op met de mp3 van Start to Run met Evy Gruyaert, deed alle ongezonde dingen de deur uit en begon aan de strijd tegen de kilo’s.

En nu 4 weken verder ben ik inmiddels gewend aan het gezond eten en het 3x per week hardlopen wat me gemakkelijk af gaat en wat een soort verslaving aan het worden is. Maar waar ik het meest trots op ben is dat ik al 6,5 kilo kwijt ben!

Kom maar op met de zomer!

door Esjuh

Stil in mij……

maart 11, 2013 in Esther, Persoonlijk door Esjuh

En het is zo stil in mij
Ik heb nergens woorden voor
Het is zo stil in mij
En de wereld draait maar door
Het is zo stil in mij
Ik heb nergens woorden voor
Het is zo stil in mij

En dat was het  op 11 maart 2007….. Alweer 6 jaar geleden dat na een zwangerschap van 14 weken ineens een einde kwam aan een nieuw leven…..

Ieder jaar rond deze datum denk ik er weer extra aan, maar dit jaar kwam alles ineens weer boven. Naar aanleiding van 2 verdrietige berichten op Facebook en Twitter voelde ik weer de pijn en het verdriet van toen. Achteraf gezien heb ik het altijd weggestopt, er werd niet over gesproken, ik kon er niet over praten, ik ging door, wat zeur ik nou ik had toen toch al 2 gezonde meiden.

Maar afgelopen weekend beleefde ik de hele film opnieuw. Vanaf het moment van de zwangerschaptest, het gevoel dat het niet goed zat, de echo’s, die bewuste zondagmorgen dat ik huilend de verloskundige belde en zei dat het nu echt niet goed was, van de echo met een heel stil kindje op het scherm, geen hartje meer dat knipperde, het ongeloof want iedereen zei toch dat het wel goed kwam terwijl ik van het begin af aan gezegd heb dat iets niet goed was, het thuiskomen en het besef dat ik niet meer zwanger was, het bellen van de familie en vrienden, tot aan de miskraam nog die middag.

Daar sta je dan met je kindje in je hand, een compleet mensje van ongeveer 12 cm, hij/zij hoefde alleen nog maar even te groeien, zo mooi om te zien gek genoeg. Alles wat daarna kwam is als een roes voorbij getrokken. Diezelfde middag heb ik het kleintje in een mooi doosje in onze tuin begraven onder een mooie struik in de zon, vanaf dat moment weet ik niet veel meer. Er werd niet meer over gesproken. Ik heb me in die tijd zo ontzettend eenzaam en alleen gevoeld……

Nu 6 jaar later denk ik er nog iedere dag aan als ik langs de struik in de tuin loop, hoe zou dit kindje geweest zijn, was het een jongen of een meisje, ik zal het nooit weten, maar hij of zij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben……

door Esjuh

Een jaar samen

maart 7, 2013 in Esther, Mark door Esjuh


M&EOp 7 maart 2012 trok Mark de stoute schoenen aan en wat ben ik blij dat ie ze aantrok. En nu zijn we alweer een jaar samen. Niet het makkelijkste jaar maar zeker ook een met heel veel hoogtepunten. Op naar nog veel mooie jaren!

Nieuwsgierig hoe het ooit begon? Kijk dan hier!

door Esjuh

Daar zijn we weer eens

januari 14, 2013 in Familie, Fotos, Guusje en Famke, Sanne door Esjuh

Daar zij we weer eens. Alweer een paar maanden geleden dat ik een log schreef. En eigenlijk heb ik nog steeds geen inspiratie. Alles wat we meemaken staat tegenwoordig op Facebook-en/of Twitter, dus wat ik hier log is vaak al gezegd en voelt een beetje als dubbelop. Anderzijds is het toch wel leuk voor de meiden om later dit log terug te lezen, dus laat ik dan toch maar weer eens een poging wagen.

De laatste log dateert alweer van 21 oktober vorig jaar, hoog tijd voor wat updates.

28 oktober: werd Sanne 19 jaar

san

30 oktober: Lenthe 5 jaar

lenthe

1 november: vierde oma haar 70e verjaardag

oma

7 november: werd Famke 4 jaar en ging ze naar de basisschool

IMG_1311

5 december: bracht Sinterklaas ons een bezoek

IMG_1365

20 december: kerstdiner op school

kerst school

21 december: was ik jarig en werd die dag heel erg verwend

Noosa

22 december: gingen we naar de musical Doornroosje

doornroosje

24 december: gingen de meiden voor het eerst naar de kerstviering in de kerk

100_2044

25 december: vierden we uitgebreid kerst bij de Ligtjes 

100_2036

26 december: brachten we door bij oma

ma

30 december: we oudejaarsavond vierden

oudjaar

31 december: vierden we Oud & Nieuw in Haarlem bij de Huijers 

311212

6 januari: haalde Guusje haar zwemdiploma B

diploma

Dat was het weer tot nu toe! Tot de volgende update!

 

 

door Esjuh

Een Luizenleven

oktober 21, 2012 in Gebabbel, Guusje en Famke, Zusjes door Esjuh

Een luizenleven dat is wat de luizen waarschijnlijk gedacht moeten hebben toen ze de schone haren van mijn meiden uitkozen om zich eens lekker te kunnen uit leven………. Nou dat dacht ik dus niet, geen haar op mijn hoofd die zit te wachten op een stel kriebelende beestjes. Ik houd ook van schone haren maar dan wel zonder luis.

Het begon allemaal na de zomervakantie, de eerste schoolweek had Guusje toch wel erg vaak jeuk op haar hoofd. En waar ik al jaren bang voor was, werd werkelijkheid. LUIZEN! Mijn eerste reactie was dan ook, nee he getver. Maar goed ik troostte me met de gedachten dat ze juist op hele schone haren zitten en dat het niet aan mij lag, want ik ben tenslotte heel netjes en schoon.

Meteen dezelfde dag nog naar de apotheek gegaan voor een fles Prioderm en advies. Daar vertelden ze dat het hele huis schoonmaken en alles wassen niet meer echt nodig is tegenwoordig en dat je kunt volstaan met behandelen en heel veel kammen. Prima advies hoor, dank u wel! En vervolgens waste ik al het beddengoed, ik stopte de knuffels in zakken, deed de haarspelden en borstels in de vriezer, ontsmette alles wat ik kon en behandelde Famke en mezelf en nam geen enkel risico.

Zo dat hebben we ook weer gehad dacht ik toen nog en hoopte dat het de eerste en ook de laatste keer zou zijn. Natuurlijk niet, wat dacht ik. Een aantal weken later zat Famke toch wel verdacht veel op haar hoofd te krabben, naïef als ik ben dacht ik nog dat kan niet want ik heb haar behandeld en trouw iedere dag gekamd. Nou helaas ik zag ze gewoon lopen in haar blonde haren. De moed zonk inmiddels in mijn schoenen, niet weer die k*tluizen……….zucht…….

Vervolgens weer alle behandelingen gedaan zoals hierboven beschreven en een kapitaal uitgegeven aan bestrijdings- middelen. Het enige voordeel is dat het huis zo lekker schoon wordt van luizen. Uit voorzorg heb ik nu maar een elektrische luizenkam aangeschaft. Een knappe luis die er hier nog in komt!

Zoek een (luizen) Leven!

 

door Esjuh

Sinds een dag of twee

oktober 20, 2012 in Esther, Gezelligheid, Mark door Esjuh

Sinds een dag of twee de muziek weer in m’n hoofd, sinds een dag of twee aangenaam verdoofd, ik was haast vergeten hoe ‘t voelt om bij Doe Maar te zijn…. ‘t Is wel een beetje raar na 32 jaar, trillend op m’n benen…. en dat doe ik eingenlijk nog steeds. Wat was het WAANZINNIG 3 uur lang alleen maar genieten van alle Doe Maar hits maar ook van de gastoptredens van Het Goede Doel, Toontje Lager, Frank Boeijen en VOF De Kunst, heerlijk al dat jeugdsentiment. Maar ook zeker het optreden van Gers Pardoel was met zijn versie van liever dan lief echt super. En natuurlijk Joost Belinfante met het fantastische Nederwiet.

We waren die middag al vroeg van huis gegaan om de grootste drukte voor te zijn. Rond half vier kwamen we aan bij de Gelredome en hadden al snel een parkeerplaats. Het horecaplein was inmiddels ook geopend dus zijn we lekker wat gaan drinken, nadat we eerst nog even een leuk Doe Maar shirt voor Mark hadden gekocht. Al was zijn oude shirt na 12 jaar nog steeds goed, werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe.

Daarna lekker bij de Mac Donalds gegeten. Inmiddels waren de anderen ook gearriveerd en konden we naar binnen. Even gezellig bijgekletst met iedereen en toen begon de avond. De hele zaal ging uit zijn dak wat een feest. Rond half 12 was het afgelopen en zijn we weer naar de auto gegaan, helaas daar nog een uur in de file gestaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 2 uur waren we weer thuis. Daar nog lekker nagenoten van een FAN-TAS-TISCHE avond!

 

door Esjuh

Een dagje uit

oktober 13, 2012 in Esther, Gezelligheid, Mark door Esjuh

Een dagje uit samen zonder kinderen is nog niet zo gemakkelijk te plannen met 6 kinderen, maar ook niet onmogelijk. Het afgelopen weekend kwam het zo uit dat we beiden geen kinderen hadden dus planden we een dagje samen weg. Alleen was de vraag, wat gaan we doen en waar naar toe? Naar het strand van Noordwijk bij mooi weer en/of naar een stad bij slecht weer? Het weer zat die dag niet echt mee en dus besloten we er een dagje Haarlem van te maken. Mark wilde al heel lang een keertje weer naar de stad van het Jopenbier en De Jopenkerk en ik was inmiddels ook erg nieuwsgierig geworden naar die mysterieuze kerk met zijn lekkere biertjes dus was de keuze snel gemaakt.

Zo togen we aan het begin van de middag richting Haarlem. Sinds kort ligt er aan de snelweg A27 bij Meerkerk een Starbucks en natuurlijk konden we daar niet zomaar voorbij rijden. Na een heerlijke Vanille Cappuccino Latte vervolgden we weer onze weg richting het noorden.

Na een uurtje kwamen we aan in het centrum van de stad. Tja, waar parkeer je de auto op het drukste tijdstip van de dag? De meeste garages gaven dan ook vol aan en zo kwam het dat we de hele stad al gezien hadden vanuit de auto voordat we een parkeerplaats gevonden hadden. Uiteindelijk vonden we nog een plaatsje in de garage bij het station, en met recht een plaatsje, hoeveel auto’s kun je in een garage proppen? Met de wielen half op de stoep konden we nog net uitstappen en helemaal dubbel van het lachen zijn we de stad in gegaan op zoek naar een toilet want ik moest natuurlijk weer plassen.

Gelukkig vonden we al snel de V&D met een toilet en ook nog eens een panoramisch uitzicht over de stad. Gezellig wat gedronken en genoten van het uitzicht.

Daarna was ik toch wel heel benieuwd naar De Jopenkerk en gingen we op zoek. Dat was nog niet zo makkelijk in een vreemde stad. Moeten we nu links of rechts af. Na een aantal keren verkeerd te zijn gelopen toch maar even aan een voorbijganger gevraagd en die wees ons de weg naar De Jopenkerk. Derde straat links en dan loop je er zo tegenaan. En inderdaad het klopte en nadat we even in de AH geweest waren om te pinnen liepen we zo tegen de kerk aan. Mark had gelijk, de kerk zag er inderdaad erg mooi uit en binnen eigenlijk nog mooier. Prachtig om de grote ketels te zien en de hele inrichting en aankleding van de kerk sprak me erg aan.

Al snel stonden we aan ons eerste Jopen Bock biertje. Heerlijk! Het was zaterdagmiddag en best druk dus we moesten een tijdje staan maar dat gaf me de gelegenheid om de kerk eens goed te bekijken. We namen nog een biertje, ik een Jopen Adriaan Rosé en Mark een Jopen Koyt. Ik ging daarna over op de cola light en Mark heeft nog lekker een aantal speciale bieren geproefd. En omdat onze Albert Heijn het Jopen bier niet verkoopt ben ik snel nog even de appie ingedoken om een sixpack Jopen Bock voor thuis te halen.

We wilden eerst ergens anders nog uit eten gaan, maar omdat we inmiddels een zitplaats hadden en het zo gezellig was besloten we daar een hamburger met friet te eten die overigens heerlijk was. Rond 22:00 uur zijn we weer richting parkeergarage gegaan in de stromende regen met een paraplu die maar niet uit wilde klappen, hilarische taferelen gaf dat. Uiteindelijk kwam ik redelijk droog en Mark zeiknat aan bij de auto. Ondertussen hadden we afgesproken met oude bekenden in Haarlem om nog even gezellig wat te komen drinken, maar omdat de hele stad open lag en de TomTom ons steeds maar weer de verkeerde kant op stuurde kwamen we iets later dan gepland aan op onze afspraak. Gelukkig was dat geen probleem en dronken we daar nog een borrel en was het heel gezellig. Om 3:00 uur waren we uiteindelijk weer in Breda na een heerlijke en vooral bijzondere dag. Ik heb ervan genoten!

 

door Esjuh

Doe Maar!!

oktober 11, 2012 in Esther, Mark door Esjuh


Nog minder dan een week dan ga ik samen met Mark naar Symphonica in Rosso Doe Maar. Bijna 30 jaar geleden alweer dat ik voor het laatst naar een concert van Doe Maar ben geweest. Ik weet het nog als de dag van gisteren.
Wat een gekte was dat, al deed ik niet mee aan de fluor-mode en gilde ik niet zoals vele andere meiden, ik was wel een groot fan. Zo zing ik nog altijd alle liedjes woord voor woord mee. Voor die tijd waren het best wel schokkende teksten, zoals Heroïne gvd, Nederwiet of De Bom. Gelukkig waren mijn ouders ruimdenkende mensen en mochten wij thuis de platen gewoon draaien en konden mijn ouders het wel waarderen. Sterker nog mijn moeder had graag meegegaan naar het concert! Dus volgende week hoop ik weer net zo te kunnen genieten als toen!

Is het al woensdag 17 oktober?